Mavi orman için, bir iç keşif yolculuğu kitabı denilebilir.
Yoga öğrencisi ve eğitmeni Defne Suma'nın günlüklerinden derlenmiş bir anlatı.
Belki de kendine yazdığı için çok doğal ve samimi, belki de bir yazar olarak zaten çok samimi. Bunu ancak okumaktan en çok hoşlandığı tarzda yazdığı romanlarını okuma fırsatım olursa anlayabileceğim ki tez zamanda okumak istiyorum.

Teoman, hani şu Paramparça şarkısını söyleyen sanatçı;  'yazar çok yakında arkadaşınız olacak' diyor kitabın arka kapak yazısında. Ve evet gerçekten öyle keyifle ilerliyor kitap. Sanki Defne ile karşılıklı kahve içerek sohbet ediyorsunuz. Bakınız Defne Suman birden Defne oluverdi ;)
O size özünü keşfetmek için çıktığı yolda araç olarak 'yoga' yı seçtiğinden söz ediyor, siz onun hayatından feyz alarak kendi keşif yolculuğunuzu düşlüyorsunuz.

Kitabın en en en çok etkilendiğim yeri ise şu;
Bir gün babasından ona para kazanma dersleri vermesini rica ediyor ve babası da belki hiç kimsenin, hiç bir ustanın kimseye vermeyeceği harikulade bir ders veriyor. Bunu biz okuyucuları ile paylaştığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Çoğunluğun yaptığı gibi, bu güzel anlatımı kendine saklamıyor, belki de bizleri yol arkadaşı kabul ediyor. Birliğe hizmet bu mu demek acaba?

Yalınlığın, içtenliğin, kendini olduğun gibi kabullenişin ve tüm çekincelerine rağmen günlüklerini bizlerle paylaştığın için tekrar teşekkür ediyorum Defne Suman.

Yogaya, kişisel gelişime ve biyografik anlatılara  ilginiz varsa çok keyif alacağınız bir kitap. Kuraldışı Yayınlarından okuduğum her kitap özenli ve sevgi dolu.

Yorumlar